Pageloader

Han søker etter savnede i vannet

//Han søker etter savnede i vannet
sb6in9grlkulgmoedj9zaa5slkgcvrgr6okwldydfkra

BAMBLE (NRK): Anders Larsen Melfald i ØPD Subsea har deltatt i mange redningsoppdrag i vann. I løpet av to uker har han funnet to savnede omkommet.

Melfald jobber for ØPD Subsea, som holder til i Surtebogen i Bamble. Det norske firmaet har 56 ansatte, og leverer tjenester både under- og over vann. De har blant annet en ROV-miniubåt som blir brukt i diverse oppdrag, også i politioppdrag.

En ROV miniubåt fra ØPD Subsea i Bamble blir ofte brukt i redningsoppdrag til vann. Få mer informasjon om utstyret i videoen over.
Søker etter savnede i vann
00:42
En ROV-miniubåt fra ØPD Subsea i Bamble blir ofte brukt i redningsoppdrag til vann. Få mer informasjon om utstyret i videoen over.
To oppdrag på kort tid
– Vi står på lista til politiet for utrykning når det blir søk med miniubåt, sier Melfald.

Senest i går bisto han og to andre fra selskapet politiet i redningsoppdrag i vann. En 32 år gammel mann fra Vestfold ble funnet død i Gvammetjønn i Gransherad.

Melfald deltok også i aksjonen i Kilevannet i Skien i forrige uke der en 58 år gammel mann ble funnet omkommet.

Viktig for pårørende
Så hvordan er det å søke etter en person som mest sannsynlig er død?

– Når vi bli tilkalt, er det kommet til det punktet at det er stor sannsynlighet for at noen er omkommet. Og av erfaring vet vi at det er viktig for de pårørende å få en avslutning på saken. Vi føler at det er en viktig del av jobben.

Melfald forteller at utstyret som blir brukt i utgangspunktet ikke er beregnet på redningsoppdrag.

– Det er for å gjøre små jobber under vann, å inspisere undervannsinstallasjoner og sjøledninger. Vi begynte med søk for fem år siden, og utstyret er veldig godt egnet for det også. Derfor har vi begynt å hjelpe politiet med søk.

Created by InfoDispatcher
Fant omkommet mann
00:32
Mandag i forrige uke ble en savnet 58 år gamle mann funnet død på 31 meters dyp i Kilevannet i Skien. Det ble brukt en ROV miniubåt fra ØPD Subsea i søket.
Lette rundt Utøya
Melfald har deltatt på rundt 10 redningsoppdrag de siste årene, og han var blant annet også med på å søke med ubåt i Tyrifjorden etter hendelsene på Utøya. Det gjorde inntrykk.

– Det var veldig spesielt. Det er vanskelig å si at man ikke blir berørt av det. Men vi følte at vi gjorde en viktig jobb.

Kilde: https://www.nrk.no/telemark/han-soker-etter-savnede-i-vannet-1.12357545

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.